The Seven Games

publicerat i Träning;
Hej Kompisar. I helgen har mina kusinbarn varit här och även sovit över, därav den kassa bloggningen. Igår gick vi på en lien promenad och idag följde de med till stallet. Bilderna från promenaden kommer komma upp inom en snar framtid ;)
 
 
Vet ni något roligt? Igår började jag läsa en hel del om olika former av Natural Horsemanship. Fastnade mest för Pat Parrellis "The Seven Games". Hela upplägget verkar så smart. Bestämde mig då för att börja öva lite grejer med Desmond. Vi  började alltså med den första "leken" "The Friendly Game".
 
Text tagen från den här sidan.

" Friendly Game bygger tillit och avslappning. Det är den viktigaste leken för hästar

som är spända och skeptiska. Den handlar om tolerans och accepterande av dig, dina händer och utrustningen du använder. Den övertygar hästen om att du inte beter dig som ett rovdjur, att du är vänlig och att den kan lita på dig. Du behöver få hästen att känna sig säker med dig och kunna beröra den överallt på hela kroppen med en vänlig” känsla”. Om den visar sig motvillig i något område uttrycker hästen misstänksamhet mot dig. Genom att använda approach och retreat visar du hästen respekt och ber om tillåtelse att beröra den i alla zoner utan att tvinga dig på den. Försök hitta zoner som hästen verkligen njuter av och smek den med kärlek. Du kan sedan avancera the friendly game med grimskaft, stick, spö, flaggor, plastpåse, vattenslang, sprayflaska, jacka, presenning… Allt du kan komma på för att få din häst att acceptera och känna sig trygg med allt du använder. Tips: Le, använd rytm, approach och retreat, avslappning och toleransträning."

 


Började redan inne i boxen idag,med att "röra" honom överallt. Det är inga problem alls. Han står lugnt och stilla. När vi var klara med själva ridpasset uppe i ridhuset hoppade jag av och började med att klappa honom överallt. Även då var han supersnäll och stod alldeles stilla. Sedan började göra på samma sätt fast med mitt dressyrspö. Den enda gången han rörde sig var när jag drog med spöet över rumpan första gången men de andra gångerna stod han stilla. Avslutade med att lägga jackan på honom och göra på samma sätt som de överstående. Han skötte sig exemplariskt för att vara första gången. Fina lilla häst <3

 

Så nu tänkte jag att ni ska få följa våran lilla "resa". Om han nu svarar bra på resterande grejer. Kul va? :D

 

 

Kommentera inlägget här :